8 Ocak 2014 Çarşamba

Dior - Diorskin Forever Compact



Merhabalar !
Bugün de sizlerle Dior'un severek kullandığım pratik ürünü kompakt fondöten pudrasıyla ilgili konuşmak istedim. High-end (üst düzey) markalar hakkında birçok inceleme yazısı bulabileceğinizi düşündüğüm için daha çok drugstore yani Watsons,Gratis,Rossmann gibi yerlerden bulabileceğiniz daha uygun fiyatla sahip olabileceğiniz ürünlere ağırlık vermek istedim. Fakat bu ürün hakkında çok da hakkını veren yazılar göremedim vardıysa da eğer... Bu yüzden bence biraz geride kalmış bu ürünü incelemeye başlayalım...



Dikkatimizi hemen Dior'un şıklığını yansıtan lacivert kadife saklama kabı ve ürünün kaliteli ağırlığı çekiyor. Alt kısmı siyah üstü ise koyu lacivert parlak bir kapağa sahip. Bence en şık pudra-fondöten ! 


Refillable yani tekrar doldurulabilir özellikte olduğundan pudra kısmı çıkıp,yerine yenisini takabiliyorsunuz bitince... Fakat ülkemize pek gelmeyen refilller zor bulunuyor ve neredeyse aynı fiyatta,o yüzden tercih sizin yine de denk gelirse alın tabi....

Öncelikle bu ürün bir pudra değil aslında... Aynı MAC Studio Fix gibi kapatıcılığı çok yüksek,yoğun ve fondöten etkisi yaratan bir pudra. Studio Fix'i senelerdir kullanan biri olarak söylemeliyim ki Dior çok daha sağlıklı,daha kalıcı ve daha canlı bir görünüm kazandırıyor... Üstelik hergün fondöten kullanmak istemeyenler için pratik bir çözüm. 

Niye daha sağlıklı ? 
Çünkü içerisinde SPF 25 ve PA ++ güneş koruma faktörü mevcut. Yani yazın en sıcağında bile buğday teklilere yetebilecek bir koruma bu... 
Üstelik birçok markada sadece SPF bulunurken PA faktörü bulunmuyor. PA daha üstün bir koruma sağlıyor ve PA + , PA ++ , PA +++ olmak üzere üç sınıfta derecelendiriliyor.  
Ayrıca kokusuz olması da benim için bir artı . 

Niye daha kalıcı  ? 
Biliyorsunuz ki T bölgesinde yağlanma olanların gün içerisinde pudraları yağ tarafından absorbe edilip, fazla sebum salgılanmasından ötürü de makyaj oksitlenir ve rengi koyulaşır. Yani makyajı yaptığınız zamanki o bebeksi beyazlık,pürüzsüzlük gider ve yerini yağlı,kararmış yansımalar alır . İşte Dior bunun önüne geçtiğini iddia ediyor ve cildiniz fazla sebum salgılasa bile kullandığınız ürünün rengini koruyacağını vaad ediyor. 
Bence çok da haksız değil iddiasında. Çok yağlı ciltleri pek kurtarmayacağını düşünsem de karma ciltler bence gayet memnun kalacaklardır. Kuru ciltler için ileriki saatlerde kurutmayacağını düşünsem de karma cilt yapısına sahip olduğumdan hassas cilde sahip olanların önce testerını denemelerini tavsiye ederim.

Niye daha canlı ?
Normal pudralar sıkıştırılmış ve daha sert formda oldukları için yüzde topaklanmalar,kuru ciltlerde cakey (kekimsi) görüntüler ortaya çıkarabiliyorlar. Fondöten,bb krem,renkli nemlendirici vb tercihinize kalmış renk tonunu eşitleyici ürünler kullandıktan sonra sabitlemek için kullandığınız pudralar mümkün olduğunca ince ve transparan olduğunda makyajınızı daha güzel ve doğal bir görünümle sabitleyebiliyorsunuz. Öyle çok makyaja ihtiyacınız yoksa renk tonunuzu güzelce eşitliyor ve canlı bir görünüm kazandırıyor. 




Bendeki rengi 30 medium beige yani nötr tonlu bej rengi. Eğer pembe alt tonluysanız bile makyaj artisti Bobbi Brown'u dinleyin ve sizi daha canlı ve genç gösterecek sarı alt tonlu pudra ve fondötenleri tercih edin.
Extra ! 
Dior'da sonu 0 ile bitenler nötr bej,1 bile bitenler sarı alt tonlu , 2 ile bitenler ise pembe alt tonlu.
Cildiniz çok pembe-kırmızı değilse en kötü nötrden tercih yapmanızda fayda var .

Uygulama ve bitiş : 
İşte bu pudrayı uygularken biraz dikkat ederseniz gerçekten güzel bir sonuç ortaya çıkıyor. Yüzünüzü önceden yıkayıp,nemlendirip makyaja hazır hale getirdikten sonra ürünü kendi süngeriyle şöyle yüzünüze güzelce uygulayın. Ilk görünüm homojen durmayabilir fakat ürünü pudra fırçasıyla almaya kalktığınızda etrafa baya saçılıyor,ziyan oluyor. 
Ürünü süngerle yüzünüze sürdükten sonra bir pudra fırçası ile üzerinden dairesel hareketlerle geçin ve isterseniz ( T bölgesinde aşırı yağlanma olanlar ) sabitleyici bir pudrayı da fırçaya alıp yüzünüze yayın. 



Ben çıkan sonuçtan gerçekten memnunum. Swatchta da görüldüğü gibi orta kapatıcılıkta bence bir pudraya göre baya baya yeterli.



Bu ürünün tek eksisi de çok yumuşak yapıda olduğu için direkt fırçayla uygulanamıyor olması... Fakat dediğim gibi dikkatli olursanız gerçekten doğal bir görünüm elde ediyorsunuz . Fiyatı ise komik bir şekilde fondöteninden daha pahalı ve 149 TL olması lazım fakat daha pratik ve taşınabilir olması bunu alınabilir kılıyor. Ürünü Boyner , Sevil , Sephora vb birçok yerden edilebilirsiniz. 


4 yorum:

  1. merhaba çekiliş için bıraktığın notu görüp bloğuna bakmak istedim ama gfc butonu olmadığı için izlemeye alamadım maalesef onu koyarsan seni izlemeyi kolaylaştırırsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın,hemen koydum =) bloglovin gadget da ekleyeceğim en kısa zamanda,teşekkürler

      Sil
    2. Google + değil google friend connect demiştim ama bu da olabilir

      Sil
    3. Temmuz 2013'ten beri kaldırılmış friend connect onun yerine google + kullanılıyormuş artık yoksa ben de ilk ona baktım fakat yoktu,araştırınca öyle oldu...

      Sil